Barbara Van Hove Logo

Logopedie: 

Barbara Van Hove 

050 37 72 47

logometgevoel@gmail.com


Ik ben Barbara Van Hove en studeerde in 2011 af als Bachelor in de logopedie en audiologie, afstudeerrichting logopedie. Toen ik in mijn lagere schooltijd in behandeling was bij een logopediste voor mijn toenmalig leesprobleem, is logopedie altijd in mijn gedachten gebleven. Als kind plakte ik eindeloos veel schriftjes vol met leesoefeningen voor mijn zus en kregen mijn poppen de rol van cliënt toebedeeld.

Na de middelbare school was er niet veel twijfel meer over mijn volgende studiekeuze.


Tijdens de opleiding waren het vooral de vakken over kinderen met beperkingen en autisme spectrum stoornissen die mij het meeste aanspraken. Tijdens mijn eerste job als zelfstandige logopediste, kwam ik in contact met oudere mensen met neurologische problemen. Oudere mensen helpen om hun communicatieve vaardigheden te verbeteren na een beroerte, hersentumor,… waren dankbare momenten en zorgden voor een verbreding van het werkveld.


Ik werk ook heel graag met kinderen. Mijn ervaringen uit de jeugdbeweging en een buitenlands avontuur inspireren mij om op een zo leuk mogelijke manier de cognitieve mogelijkheden van de kinderen te verruimen.


Door het volgen van studiedagen, lezingen en congressen, ten rade te gaan bij mijn meer ervaren collega’s én te leren van mijn cliënten blijf ik mijn inzichten als therapeut verbreden.